Tel. 639 661 642    
      DL- DJ: 8:30 - 14:00 h. / 15:00 - 18:00 h.  DV: 8:30 - 15:00 h.  
Tel. 639 661 642  
DL- DJ: 8:30 h. - 14:00 h. / 15:00 h. - 18:00 h.
DV: 8:30 h. - 15:00 h.  
Vaya al Contenido
Els plàstics biodegradables en el sector del packaging
EMBALATGES CATALUNYA | Packaging Supplies
Publicado de EmbaCat en Plàstics · 13 Abril 2023
El plàstic es un material molt utilitzat a la indústria del packaging per les seves propietats, com la durabilitat i la flexibilitat. Tot i això, el seu ús ha generat un gran impacte ambiental a causa de la gran quantitat de residus plàstics que es generen i la seva lenta degradació.

Davant d'aquesta problemàtica, s'ha desenvolupat una alternativa que busca minimitzar l'impacte ambiental del plàstic: els plàstics biodegradables. En aquest article, explorarem els avantatges i desavantatges dels plàstics biodegradables al sector del packaging.

Què són els plàstics biodegradables?

Els plàstics biodegradables són aquells que es descomponen al medi ambient a través de processos biològics, com l'acció de microorganismes, fongs o bacteris. Aquests plàstics poden ser d'origen natural o sintètic, però sempre són dissenyats perquè es degraden al medi ambient.

Avantatges dels plàstics biodegradables :

1. Menor impacte ambiental: El principal avantatge dels plàstics biodegradables és que el seu impacte ambiental és menor que el dels plàstics convencionals. En ser capaços de degradar-se al medi ambient, es redueixen els residus plàstics i es disminueix la contaminació.

2. Reducció de la petjada de carboni: Alguns plàstics biodegradables poden produir menys emissions de gasos amb efecte d'hivernacle que els plàstics convencionals durant la seva producció. A més a més, la seva degradació pot produir menys emissions de gasos contaminants.

3. Versatilitat: Els plàstics biodegradables són molt versàtils i es poden fer servir en una àmplia gamma d'aplicacions, incloent el sector del packaging.

Desavantatges dels plàstics biodegradables :

1. Cost: Els plàstics biodegradables solen ser més costosos que els plàstics convencionals. Això és degut a que la seva producció és més complexa i requereix de materials més costosos.

2. Temps de degradació: Els plàstics biodegradables no es degraden ràpidament. De fet, alguns poden trigar anys a descompondre's, cosa que pot generar impactes negatius en el medi ambient.

3. Complexitat en el reciclatge: Els plàstics biodegradables poden ser més difícils de reciclar pel fet que la seva composició química és diferent de la dels plàstics convencionals. Això pot generar problemes en el procés de reciclatge i reduir-ne l'eficiència.

Conclusió

Els plàstics biodegradables poden ser una alternativa interessant al sector del packaging a causa del seu menor impacte ambiental i la seva versatilitat. No obstant això, és important tenir en compte els seus desavantatges, com ara el cost i el temps de degradació, per prendre una decisió informada. En darrer terme, l'adopció dels plàstics biodegradables dependrà de la situació particular de cada empresa i el seu compromís amb el medi ambient.




Contacte
info@embalatgescatalunya.cat
+34 93 497 45 92
Comte de Sert, P.O. Box 45
08755 - Castellbisbal

Disseny Web: EMBACAT - 2024
Regreso al contenido